Ik ben Joao Schim. Wonend en werkend in het mooie en onstuimige Den Haag sinds midden jaren '00. Naast het runnen van mijn eigen consultancy bedrijf 'Schimsalabim' houd ik me met nog wat andere 'Schimmige' zaken bezig..
Schimsalabim is het bedrijf dat ik in 2016 heb opgericht en waarmee ik aanvankelijk haagse midden- en kleinbedrijven ondersteun bij hun digitale ambities. Ondertussen is het klantenportfolio uitgebreid naar meerdere europese landen.
Tot enkele jaren terug werd ik regelmatig ingezet bij diverse projecten bij de nederlandse (semi-)overheid. De rollen die ik invulling gaf waren voornamelijk die op het snijvlak van organisatie en techniek. Zo heb ik meermaals organisatie-wensen en eisen vertaald naar specificaties & randdocumentatie voor development teams en digitaliserings-implementaties begeleid naar de werkvloer. Een andere rol die ik veelvuldig invulling gegeven heb is die van business analist waarbij ik diep de organisatie induik om een goed beeld te kunnen vastleggen over de mogelijkheden- en onmogelijkheden voor het inzetten van (digitale) techniek als business enabler. Vandaag de dag is Schimsalabim een bedrijf met een groot netwerk binnen europa, dat zich inzet om slimme apparaten op de juiste plek te laten werken.
Een van de zaken die ik vanuit Schimsalabim als specialisme voer betreft beveiliging, en dan doel ik natuurlijk primair op digitale / online beveiliging. Deze kennis pas ik integraal toe op al mijn activiteiten omdat beveiliging gewoonweg geen keuze meer is zoals 30 jaar geleden. Veel van de artikelen hier op mijn weblog zullen aan security gerelateerd zijn. Maar natuurlijk ook privacy welks nauw samenhangt met beveiliging is onderdeel van mijn kennispakket en komt in de posts hier terug.
Als kind was ik veelvuldig te vinden in de bibliotheek. Niet voor een kruistocht in mijn spijkerbroek maar om de sectie over microcomputers helemaal eigen te maken. Hoe werken ADC's, DAC's en Non Maskable Interrupts nou eigenlijk ? en meer.. Het is tot midden jaren "00 eigenlijk nooit echt realistich geweest om zelf printplaten te (laten) ontwikkelen voor zelfbouw microcomputers. Die tijd is nu veranderd met CAD tools en lage productiekosten voor one-off exemplaren. Het is nu goed mogelijk om voor hele specifieke problemen embedded devices te realiseren op basis van een eigen ontwerp. Mijn kantoor is mijn maker-place voor embedded devices met alle nodig apparatuur, welke ik trouwens ook ter bruikleen aanbiedt. Ook hierover schrijf ik in dit weblog.
[nieuwe content]
[nieuwe content]
[nieuwe content]